Cum alegi cele mai bune covorase pentru camera copiilor

Cum alegi cele mai bune covorase pentru camera copiilor

Stim foarte bine ca imaginatia copiilor poate depasi multe limite, astfel ca nu putem ingradi veselia si creativitatea lor doar pentru ca poate murdari sau strica un covor. Putem in schimb sa alegem un covor care sa faca fata provocarilor de tipul petelor lasate de acuarele folosite. Vei avea atat un covor care va fi rezistent in timp, cat si un covor care il va ajuta pe copilul tau sa se dezvolte armonios si liber.

Pentru a face alegerea corecta este necesar sa te documentezi in privinta gamei de produse si sa vizitezi cateva magazine. Mai jos vei regasi o mica lista cu materialele folosite cel mai des pentru confectionarea covoraselor din camera copiilor.

Lana


Avantaje: Pe langa faptul ca lana este una dintre cele mai rezistente fibre naturale si calduroasa, un covor din lana nu se va topi niciodata, astfel impiedincand raspandirea focului.

Dezavantaje: Se decoloreaza de la razele soarelui, iar detergentii alcalini o pot deteriora. Absoarbe foarte repede umezeala, asa ca lichidele varsate pe covorasul din lana il pateaza usor. Covoarele din lana pot fi afectate de molii daca nu sunt aspirate suficient de des.

Bumbacul


Avantaje: Bumbacul este mai ieftin decat lana si e aproape la fel de rezistent. Modelele mici de covorase pentru copii realizate din bumbac pot fi chiar puse in masina de spalat, cele mari pot fi curatate cu un aspirator cu aburi, iar daca vrei sa scoti niste pete, e suficient sa pui pe ele putina apa oxigenata si sa freci usor cu o periuta.

Covoarele din bumbac se gasesc intr-o paleta diversificata de culori si sunt placute la atingere. Dezavantaje: Bumbacul este inflamabil.

...

Citeste continuarea articolului aici: Cum alegi cele mai bune covorase pentru camera copiilor.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze